A mai receptünk egy nagyszerű,
gyorsan összedobható baconbe tekert csirkemáj lesz, amit Bánáti-Molnár Emese fog nekünk elkészíteni. A türelmetlenebbeknek a recept 1:58-tól kezdődik :)
Hozzávalók
- 2 marék csirkemáj
- Annyi bacon csík ahány szelet csirkemájunk van
- majoranna
- vadhús fűszerkeverék
- aszalt áfonya
- aszalt őszibarack
- vörös vagy lila hagyma
- fokhagyma
- metélőhagyma
- pirítós
A videó lejátszásához kattints a képre vagy ide!
A csirkemájat apróbb darabokra
felkockázzuk, majd megfűszerezzük majorannával és vadhús fűszerkeverékkel. A májdarabokat baconbe tekerjük és megborsozzuk.
Végül a kész hústekercseket serpenyőben 3-5 percig sütjük.
Köretnek készíthetünk hozzá
croutont ami nem más, mint pirított kenyér kevés olíva olajjal meglocsolva, majd
a pirított kenyérszeleteket bekenjük fokhagymával. Végül metélőhagymát és
lilahagyma karikákat szeletelünk rá. Édesköretnek pedig tehetünk mellé aszalt
vörösáfonyát és őszibarackot is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
|