Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
XL-XXL
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek

 

 

MIÉRT KÜLÖNLEGES A BIYOHemp - KENDERMAG TARTALMÚ TERMÉKCSALÁD?

 

 

Az olajos magvak közül a kendermag rendelkezik a legnagyobb Linol- (Omega-6) és LNA (Omega-3) esszenciális zsírsavtartalommal.

Kimagasló mennyiségben megtalálható benne a foszfor, kálium, magnézium, cink, réz, mangán, vas, valamint D-, B6-, B9- és K-vitaminok, továbbá jelentős arányban tartalmaz A-, B1-, B2-, B3- és E-vitamint is.

 

A hántolt kendermag könnyen felszívódó nyers fehérjét tartalmaz. A kendermag fehérje teljes értékű, kiváló fehérjeforrás.

A kendermag mind a 21 aminosavat tartalmazza, köztük azt a 8-at is, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.

A kendermagban nincsenek fitátok (a magvak és a korpa a fitátok legjelentősebb forrásai), ezeket ugyanis az emberi szervezet nem tudja megemészteni, viszont gátolják az ásványi anyagok, különösen a vas és a cink felszívódását.

 

A kendermagban található esszenciális zsírsavak, ásványi anyagok (magnézium, kálium) és vitaminok támogatják a szívműködést, hozzájárulnak a koleszterinszint és vérnyomás csökkentéséhez.

A kendermagban jelenlévő nyers, szerves ásványi anyagok és vitaminok szinergikus összhangban (egymást erősítik, támogatják) működnek.

Szerepük van az immunsejtek aktivitásában, javítják a sejthártya rugalmasságát, nagy szerepük van a sejtplazma stabilitásának fenntartásában.

 

 

Nagyon sok féle szuperélelmiszer található ma a piacon, de a kendermag az egyedüli, amely jelentős mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyeket a mindennapi ételekkel nem tudunk bevinni elegendő mennyiségben.

 

A vitaminok és ásványi anyagok hatása a szervezetünkre:

 

foszfor – segíti a kalcium felszívódását, szükséges a csontok, fogak, fogíny, idegrendszer és az izmok működéséhez, a sejthártya alkotórésze, csökkenti a fáradtságérzetet

kálium – irányítja az izomszövetek és idegek működését, szabályozza a sav-bázis egyensúlyt, a gyomorsavtermelést, a vércukorszintet és a szervezet vízforgalmát

magnézium – 300 féle enzim szabályozásában vesz részt, nélkülözhetetlen az idegek és izmok működéséhez, javítja a keringési rendszert, a szív- és veseműködést, lassítja az öregedést, csökkenti a szívroham kockázatát, normalizálja a koleszterinszintet, lazító, nyugtató hatása van, fokozza a szellemi teljesítőképességet (a kálciummal, foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban, mivel szinergiában fejtik ki hatásukat, és segítik egymás felszívódását)

cink – védi a sejtmembránt, részt vesz az enzim-, vércukorszint- és anyagcsereszabályozásban, véd a nehézfémek hatásaitól

mangán – meg akadályozza a szabadgyökök és a rákos sejtek szaporodását, antioxidáns, szükséges a pajzsmirigy- és a nemi hormonok működéséhez, segíti a fehérje-anyagcserét és a vércukorszint-szabályozását

réz – a központi idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen, segíti a vasfelszívódást, a hemoglobinképződést, baktérium- és vírusölő hatása van, részt vesz a káros oxidációs folyamatok semlegesítésében, szükséges a kálcium felszívódásához

vas – segíti a vér oxigén- és szén-dioxid szállítását, a hemoglobin szintézist, növeli a szellemi teljesítőképességet (felszívódásához C-vitamin szükséges) 

D-vitamin – szabályozza a vér kalcium- és káliumszintjét, segíti a kalcium felszívódását, az erős csontozat kialakulását és fenntartását, erősíti az immunrendszert, szerepe van a légúti megbetegedések megelőzésében (beépüléséhez magnéziumra van szükség)

K-vitamin – befolyásolja a véralvadást és a sejtek fehérje-beépítését, D-vitaminnal együtt segíti a csontok erősségét (felszívódásához olajok szükségesek)

A-vitamin – a bőr és a szemek, a látás egészségéért felel, erősíti az immunrendszert, hatástalanítja a káros szabadgyököket, erősíti a csontokat és a fogakat, a fogínyt

B3-, B6-, B9-vitaminok – nélkülözhetetlenek az idegrendszer és az agy működéséhez, segítenek fenntartani a bőr, a szem, a haj és a máj egészségét, az egészséges izomtónust, koenzimként működnek, részt vesznek az immunrendszer energiatermelésében, csökkentik a depressziót, a pszichés zavarokat

E-vitamin – védi a sejthártyát, lassítja az öregedést, antioxidáns, csökkenti a koszorúér problémákat, gátolja a vérrögképződést, erősíti az immunrendszer védekező képességét, segíti a sebgyógyulást, csökkenti a légszennyezés szervezetre gyakorolt hatását.

 

Összegezve, a kendermagban megtalálható vitaminok és ásványi hozzájárulhatnak

·       az immunrendszer normál működéséhez,

·       a normál fogazat fenntartásához,

·       a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,

·       az idegrendszer normál működéséhez,

·       a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez,

·       a normál pszichológiai funkció fenntartásához,

·       a normál izomműködéshez,

·       részt vesz, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban,

·       a normál csontozat fenntartásában,

·       szerepet játszik a sejtosztódásban.

 

Miként fogyasztható a kendermag?

A kendermag fogyasztható hántolt vagy hántolatlan formában, készülhet belőle kendermag olaj, kendermag tej, kendermag liszt, kendermag fehérjepor és kenderrost is. A hántolt kendermag fogyasztható nyersen, ropogós rágcsálnivalóként.

Durvára őrölve egészséges feltétként fogyaszthatjuk a szendvicseken, szendvics krémbe keverve, salátákon, de keverhetjük reggeli joghurtba vagy gazdagíthatjuk vele a müzlis ételeket is.

Nyersen javasolt a fogyasztása, amennyiben süteményekbe és olyan ételekhez adagoljuk, melyeket főzünk vagy sütünk, akkor a teljes tápérték tartalmát 70 Celsius fokig megőrzi.

Viszont, vizsgálatokkal kimutatták, hogy 70 Celsius fok feletti hevítés esetén is a teljes ásványi-anyag, fehérje és E vitamin tartalom megmarad.

 

A BiyoHemp család elemei:

 

 

BiyoHemp - Hemp Pesto, tökéletes kiegészítője a mediterrán ételeknek!

Kézműves termék

Összetevők:

Hántolt kendermag, aszalt paradicsom, kendermag olaj, olíva olaj, fokhagyma, fűszerek só

 

Fogyasztásával, többszörösen telítetlen zsírsavakat Omega-6 Omega-3-at viszünk be a szervezetünkbe.

A termék gazdag vasban, magnéziumban, foszforban, káliumban, cinkben, rézben, mangánban.

 Tovább a termékhez...

 

 

BiyoHemp - Hemp Honey akácmézes hántolt kendermag – Hogy jól induljon a reggel!

 

 

Összetevők: hántolt kendermag zöld (50%), akácméz (50%)

 

Többszörösen telítetlen zsírsavak Omega-6 - Omega-3 tartalom
Teljes értékű fehérje tartalom: 16g/100 g

Vasban, magnéziumban, foszforban, cinkben, rézben és mangánban gazdag élelmiszer,

 

Tovább a termékhez...

 

 

BiyoHemp - Hemp Seed - hántolt kendermag 250 g

 

hántolt kendermagban található esszenciális zsírsavak és teljes értékű fehérjék elengedhetetlenek a gyermekek egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez.

 

Könnyen felszívódó nyers fehérjét tartalmaz, kiváló fehérjeforrás.

 

A kendermagban található fehérjék 65%-a biológiailag aktív globulin fehérje, az edesztin, de albumin is nagy mennyiségben található benne. Nagyjából hasonló ez az arány az emberi vérplazmában található globulinok arányához. Az edesztin képes növelni az antitestek termelődését, és szinte teljesen foszformentes, ami nagyon fontos a vesék működése szempontjából (Osburn, 1992).

 

Tovább a termékhez...

 

 

 

 

 

BiyoHemp - Hemp Szelet  

 

Amikor energiára van szükség…

 

Minden korosztály kedvenc energia pótlója!

 

Összetevők:

hántolt kendermag 21%, első osztályú aszalt szilva  60%, csíráztatott arany lenmag 9%, egész kendermag, hidegen sajtolt kendermag olaj, homoktövis héj-hús őrlemény, csíráztatott napraforgó mag, C-vitamin (aszkorbinsav).

 

Nem tartalmaz allergéneket, színezéket, glutén és GMO mentes, nyers, vegán termék.

 

Csomagolás: 7db/doboz

 

Nettó súly: 210g (7x30g)

 

OMEGA-3 zsírsavakban gazdag élelmiszer. Az alfa-linolénsav (ALA) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. A kedvező hatás minimum 2 g ALA napi bevitelével érhető el.

Vasban, magnéziumban, foszforban, rézben, cinkben, mangánban, szelénben, E- és C-vitaminban gazdag élelmiszer:

 

 Tovább a termékhez...

 

A kendermag nem csodaélelmiszer, de az egyik legjobban tápláló és emészthető étel, így az étrendünk fontos alapköve lehet, fogyasztásával hozzájárulhatunk az egészségünk megőrzéséhez!


BELÉPÉS
Elfelejtette Jelszavát?
OK
Kosár
A kosár üres.
 
 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.