Cukkinis lasagne
Előkészület: 20 perc Főzési idő: 70 perc (4 adag) 392 kalória 20,3 g szénhidrát 19,5 g zsír 36,8 g protein Hozzávalók (4 adag): · 0,075 ml zsiradék · 80 gramm cukkini (vékony szeletekre vágva) · 150 gramm darált hús (pulyka) · 1 fej vöröshagyma (kockázott) · 45 gramm sűrített paradicsom · 50 gramm konzerv paradicsom · 1 gramm fokhagymapor · 1 csipet oregánó · 1 csipet bazsalikom · 1 csipet kakukkfű · csipetnyi bors · 15 ml víz · 1 db L-es tojás · 50 gramm ricotta sajt · 30 gramm reszelt mozzarella sajt · Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Egy teflon serpenyőt hevíts fel és kevés zsiradékkal olajozd ki. · Helyezd a cukkini szeleteket a serpenyőre, süsd puhára kb. 10 perc alatt és tedd félre.
· Pirítsd le hagymát, majd tedd rá darált húst és 20 perc alatt süsd készre.
· Add hozzá a fűszereket, a paradicsomokat és a vizet, majd forrald össze.
· Ha már felforrt, vedd lejjebb a hőfokot és hagyd párolódni fedővel kb. 10 percig.
· Egy kis tálkában verd fel a tojást, és add hozzá a sajtokat.
· Egy tepsiformában helyezd el a hús felét. A következő rétegben helyezd rá a cukkini szeleteket, majd a tojásos-sajtos mixtúrát. A tetejére rakd rá a maradék húst és cukkinit.
· Fedő nélkül helyezd a sütőbe 30 percre, amikor kiveszed, hintsd meg még több sajttal, és még 10 percre tedd vissza a sütőbe. Tálalás előtt hagyd hűlni 10 percet.
|