Nyomtatás...
Bezárás

 

Friss fűszeres csirkemáj pástétom

 

Hozzávalók:

-50 deka csirkemáj

-kockázott bacon szalonna

-2 kisebb fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-puha vaj

-2 kanál hidegen sajtolt olíva olaj

-himalájai só és frissen őrölt bors

-friss bazsalikom és kakukkfű

 


 

Egy serpenyőbe kb. 5 deka vajat felforrósítunk, majd hozzáadjuk az apróra szeletelt vöröshagymát, fokhagymát, bacon szalonnát és végül a csirkemájat.

A csirkemájat maximum 10 percig sütjük. A lesült májat bedobjuk a turmixba, jó alaposan megsózzuk, borsozzuk. Jöhet hozzá a friss fűszerkeverék, 10 deka puha vaj és az olíva olaj. Az egészet jó alaposan összeturmixoljuk.

Ha megvagyunk vele, üvegtálba öntjük és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Jó szórakozást és étvágyat hozzá!