HUMUSZ 0.5 csésze csicseriborsó száraz vagy konzerv (én konzervet
használok, mert egyszerűbb, gyorsabb)
0.5 csésze tahini (helyettesíthető porrá őrölt szezámmaggal, vízzel kikeverve)
0.5 db citrom leve
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 apró csipet kurkuma-rómaikömény-paprika mix
olívaolaj ízlés szerint
A csicseriborsót, ha száraz egy éjszakára beáztatjuk és
reggel hosszan főzzük. Ha konzerv mellett döntünk, ez a lépés kimarad. Amikor
megfőtt beleteszek ½ -½ arányban tahinit, csicseriborsót, 1-2 csipet fűszer
mixet, a fokhagymát meg a citromlevet, majd összeturmixolom.
Ha már nagyjából összeállt, elkezdek finoman vizet adagolni
hozzá. Olyasmi állagúnak kell lennie, mint egy sűrű főzeléknek. Ha túl folyós
lett, adok hozzá még tahinit – ez megköti a vizet.
|