Mediterrán csicseriborsó pástétom
Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
Sárgarépa, zeller, fehérrépa
2 paradicsom
2 db aszalt paradicsom
100 gr olívabogyó
250 gr csicseriborsó
só, frissen őrölt bors
friss bazsalikom
Elkészítés:
A 12 órán át áztatott csicseriborsót bő vízzel közepes
lángon feltesszük főzni a zöldségekkel együtt. 45 percre minimum, de akár 60-70
perc főzés is kellhet.
Az áztatást követően a főzéshez új vizet használjunk, sőt
érdemes szűrő segítségével átmosni a borsószemeket.
A megpuhult csicseriborsó szemeket lehűtjük, majd a
zöldségekkel együtt aprító vagy turmixgépbe tesszük. A levéből nagyon keveset
teszünk hozzá, hogy könnyebben pépes legyen.
Ezt követően a friss fűszereket hozzákeverjük. Ezzel kész is
a finom csicseriborsó-pástétom.
Aki fűszeresebb ízek kedvelője, egy kevés pirospaprikával
feldobhatja a pástétomot. Jó étvágyat kívánunk!
|