Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
XL-XXL
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek


 

Méregtelenítéssel az egészségért

 

Bevitt méreganyagok, méregtelenítés

 

Hippokrates szerint „Az ördög a beleinkben lakozik.” Paracelsus is valami hasonlóra gondolhatott, amikor azt mondta: „A halál a belekben kezdődik”.

 

Az egészségügyi felvilágosító munka és az egészségmegőrzés divathullámát meglovagolni kívánó termékreklámok eredményeként ma már talán minden magyar felnőtt tudja, hogy immunrendszerünk 70 százalékát a vastagbélben lakó bélflóra alkotja. Amikor a táplálkozási szokásaink és életmódunk miatt megbomlik a kényes egyensúly, a méreg és salakanyagok nem választódnak ki kellő mértékben, és ez a szervezet önmérgezéséhez vezet. Mindez a legváltozatosabb betegségek formájában ölthet testet, megjelenhetnek például fertőzések, gyulladások, paraziták, gombák, vagy akár a magas vérnyomás betegség, esetleg a migrén...

 

Beleink tisztán tartása az egészségmegőrzés egyik alapvető feltétele. Az élelmi rostokban gazdag táplálkozás fontos, de önmagában általában nem elegendő ehhez.

 

A méregtelenítés nem csak a modern ember életében jut főszerephez. A bélrendszer rendszeres kitisztításának legeredményesebb módszere, a böjt ősidők óta része a test egészségéért tudatosan tenni akaró ember életének. Már Paracelsus is a böjtölést tartotta a legjobb orvosságnak. 3-4 napos léböjt kúrára bármelyik egészséges ember vállalkozhat, de rendkívül hatékony lehet az is, ha hetente egy napon kizárólag folyadékot veszünk magunkhoz. Megfelelő életmód mellett ennél hosszabb idejű böjtölésre nincs is szükség.

 

Sokszor azonban a modern ember életébe könnyebben beilleszthető egy tehermentesíthető diéta gyógyteákkal, gyógyvizekkel, táplálék-kiegészítőkkel. Erre a Biyovis is kiváló termékcsaládot kínál. Nagyszerű hatást lehet elérni a colon hydroterápiával (bélmosással) is, viszont a szelídebb módszerek hívei ezt a hatást inkább olyan termékekkel érik el, mint például a Purex család.

 

Beleink egészségéről beszélve fontos megemlíteni a megfelelő rágás fontosságát is! A modern ember sokszor nem rág rendesen, „leszokott” róla. Ez nem csak a fogbetegségek szempontjából káros, hanem az emésztőrendszeri betegségek egyik hajlamosító tényezője is. Az emésztés ugyanis a szájban, a nyál enzimeivel kezdődik. Minden falatot addig kellene rágni, amíg homogén péppé nem válik, ami legalább 20-30 ráharapást jelent falatonként. Ezt nagyon kevés ember tartja be.

 

Mivel az evés előtti, és közbeni ivás felhígítja az emésztőenzimeket, és kevésbé hatékonnyá teszi az emésztést, étkezés után érdemes 10-15 percet várni az ivással! Viszont a kellő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása minden méregtelenítés alapja! Hogy mit igyunk? Leginkább tiszta vizet, továbbá gyógyteát és hígított gyümölcs-, illetve zöldséglét. Ideális mennyiség a mindennapokban a 25 kg testsúlyra számított 1 liter, de méregtelenítéskor már inkább 15 kilogrammal érdemes számolni.

 

Sav-bázis egyensúly

 

A méregtelenítés fontos eleme a szervezet megfelelő sav-bázis (pH) egyensúlyának beállítása. Bizonyos elméletek szerint a modern ember egészségét fenyegető népbetegségek döntő többsége az életmóddal, és az abból adódó elsavasodással függ össze. Ezek közé sorolják például a magasvérnyomást, a nem veleszületett cukorbetegséget, a köszvényt, számos bőr és kötőszöveti, illetve ízületi degenerációt. 

 

Ami káros és ami nem

 

Ami egyértelműen kijelenthető, hogy táplálkozásunkkal sok kárt okozhatunk a szervezetünknek, de óriási erőforrást is nyújthatunk számára. Arról, hogy pontosan mi káros, és mi egészséges, megoszlanak a vélemények. Abban ma minden esetre már megállapodni látszanak a különböző elméletek képviselői is, hogy a túlzott fehérje fogyasztás, a finomított szénhidrátok (cukor, fehér liszt), a szénsavas italok, az alkohol, a kávé, a dohányzás, a feldolgozott élelmiszerek nem tesznek jót az egészségünknek.

 

Mivel a káros tényezők egy részét a legnagyobb körültekintéssel sem tudjuk elkerülni, sokkal kevésbé hangsúlyos az, hogy ki milyen módszert választ, a lényeg, hogy rendszeresen gondot fordítsunk szervezetünk méregtelenítésére! Az anyagcsere tehermentesítésével tisztul a bőr, a kötőszövet, a máj és epe, a hasnyálmirigy, a bő folyadékfogyasztással a vese, és javul a szervezet sav-bázis egyensúlya is.

 

Élelmiszer-adalékanyagok

 

Az úgynevezett „E számok” az Európai Unióban engedélyezett egyes élelmiszer-adalékanyagok kódjai. Ez az a kód, amelynek segítségével egy adott adalékanyag az országok hivatalos nyelvétől függetlenül egyértelműen azonosít.

 

Egy adott összetevőt akkor sorolunk az adalékanyagok közé, ha elsősorban technológiai okokból kerül felhasználásra. Az aromák, a vitaminok, illetve más természetes vagy természetazonos anyagok azonban – amelyeket az élelmiszer tápértékének, illatának vagy ízének megváltoztatása céljából alkalmaznak – az összetevők közé tartoznak.

 

Az adalékanyagokat többek között abból a célból használják, hogy megőrizzék vagy javítsák a termékek eltarthatóságát, állagát, tápértékét, élvezeti értékét vagy emészthetőségét.

 

Az élelmiszerek különféle összetevői között az adalékanyagok különleges szerepet játszanak: míg a többi összetevőt – ha a törvény másképp nem rendelkezik – alapvetően korlátozás nélkül lehet alkalmazni, az adalékanyagok esetében az úgynevezett „engedélyelv“ érvényesül: használatuk alapvetően tilos; csak akkor alkalmazhatók, ha egy jogszabály ezt kimondottan engedélyezi.

 

Az internet világában olyan mennyiségű adat és információ zúdul a hétköznapi emberre, amiben eligazodni nagyon nehéz. Ezek ráadásul sokszor egymásnak ellent mondanak, és épp úgy alkalmasak egy álláspont igazolására, mint cáfolatára. Hol azt olvashatjuk a margarinról, hogy kíméli a szívünket, hol azt, hogy halálos méreg. Hasonlóképpen megváltozott az elmúlt évtizedekben a tojás, vagy a zsír megítélése is. A rákkeltő anyagoknak kikiáltott élelmiszerek köre is folyamatosan módosul, nemrégiben például a füstöltkolbásszal bővült, ami talán még sosem látott ellenállásba ütközött a hazánk gasztronómiai értékei mellett elkötelezettek és a hagyományos hazai ízeket kedvelők körében egyaránt.

 

A Purex Program-ban alkalmazott összes termék a legújabb tudományos eredmények ismeretében és azok alkalmazásával lett összeállítva. A készítmények egymásra épülésével és a hatóanyagok gondos összeválogatásával biztosítjuk, hogy szervezete harmónikusan működhessen a méreganyagok megszabadulásával.

http://www.biyovis.hu/HU-hun/Product/search/--purex-phase-i--csomag/0/1-10415

 

BELÉPÉS
Elfelejtette Jelszavát?
OK
Kosár
A kosár üres.
 
 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.