Méregtelenítéssel az egészségért
Bevitt méreganyagok, méregtelenítés
Hippokrates szerint „Az ördög a beleinkben lakozik.” Paracelsus is
valami hasonlóra gondolhatott, amikor azt mondta: „A halál a belekben kezdődik”.
Az egészségügyi felvilágosító munka és az egészségmegőrzés
divathullámát meglovagolni kívánó termékreklámok eredményeként ma már talán
minden magyar felnőtt tudja, hogy immunrendszerünk 70 százalékát a vastagbélben
lakó bélflóra alkotja. Amikor a táplálkozási szokásaink és életmódunk miatt
megbomlik a kényes egyensúly, a méreg és salakanyagok nem választódnak ki kellő
mértékben, és ez a szervezet önmérgezéséhez vezet. Mindez a legváltozatosabb
betegségek formájában ölthet testet, megjelenhetnek például fertőzések,
gyulladások, paraziták, gombák, vagy akár a magas vérnyomás betegség, esetleg a
migrén...
Beleink tisztán tartása az egészségmegőrzés egyik alapvető feltétele.
Az élelmi rostokban gazdag táplálkozás fontos, de önmagában általában nem
elegendő ehhez.
A méregtelenítés nem csak a modern ember életében jut főszerephez. A bélrendszer rendszeres
kitisztításának legeredményesebb módszere, a böjt ősidők óta része a test
egészségéért tudatosan tenni akaró ember életének. Már Paracelsus is a
böjtölést tartotta a legjobb orvosságnak. 3-4 napos léböjt kúrára bármelyik
egészséges ember vállalkozhat, de rendkívül hatékony lehet az is, ha hetente
egy napon kizárólag folyadékot veszünk magunkhoz. Megfelelő életmód mellett
ennél hosszabb idejű böjtölésre nincs is szükség.
Sokszor azonban a modern ember életébe könnyebben beilleszthető egy
tehermentesíthető diéta gyógyteákkal, gyógyvizekkel, táplálék-kiegészítőkkel.
Erre a Biyovis is kiváló termékcsaládot kínál. Nagyszerű hatást lehet elérni a
colon hydroterápiával (bélmosással) is, viszont a szelídebb módszerek hívei ezt
a hatást inkább olyan termékekkel érik el, mint például a Purex család.
Beleink egészségéről beszélve fontos megemlíteni a megfelelő rágás
fontosságát is! A modern ember sokszor nem rág rendesen, „leszokott” róla. Ez
nem csak a fogbetegségek szempontjából káros, hanem az emésztőrendszeri
betegségek egyik hajlamosító tényezője is. Az emésztés ugyanis a szájban, a
nyál enzimeivel kezdődik. Minden falatot addig kellene rágni, amíg homogén
péppé nem válik, ami legalább 20-30 ráharapást jelent falatonként. Ezt nagyon
kevés ember tartja be.
Mivel az evés előtti, és közbeni ivás felhígítja az
emésztőenzimeket, és kevésbé hatékonnyá teszi az emésztést, étkezés után
érdemes 10-15 percet várni az ivással! Viszont a kellő mennyiségű és minőségű
folyadék fogyasztása minden méregtelenítés alapja! Hogy mit igyunk? Leginkább
tiszta vizet, továbbá gyógyteát és hígított gyümölcs-, illetve zöldséglét.
Ideális mennyiség a mindennapokban a 25 kg testsúlyra számított 1 liter,
de méregtelenítéskor már inkább 15 kilogrammal érdemes számolni.
Sav-bázis egyensúly
A méregtelenítés fontos eleme a szervezet megfelelő sav-bázis (pH)
egyensúlyának beállítása. Bizonyos elméletek szerint a modern ember egészségét
fenyegető népbetegségek döntő többsége az életmóddal, és az abból adódó
elsavasodással függ össze. Ezek közé sorolják például a magasvérnyomást, a nem
veleszületett cukorbetegséget, a köszvényt, számos bőr és kötőszöveti,
illetve ízületi degenerációt.
Ami káros és ami nem
Ami egyértelműen kijelenthető, hogy táplálkozásunkkal sok kárt
okozhatunk a szervezetünknek, de óriási erőforrást is nyújthatunk számára. Arról,
hogy pontosan mi káros, és mi egészséges, megoszlanak a vélemények. Abban ma minden
esetre már megállapodni látszanak a különböző elméletek képviselői is, hogy a
túlzott fehérje fogyasztás, a finomított szénhidrátok (cukor, fehér liszt), a szénsavas
italok, az alkohol, a kávé, a dohányzás, a feldolgozott élelmiszerek nem
tesznek jót az egészségünknek.
Mivel a káros tényezők egy részét a legnagyobb körültekintéssel sem
tudjuk elkerülni, sokkal kevésbé hangsúlyos az, hogy ki milyen módszert
választ, a lényeg, hogy rendszeresen gondot fordítsunk szervezetünk
méregtelenítésére! Az anyagcsere tehermentesítésével tisztul a bőr, a
kötőszövet, a máj és epe, a hasnyálmirigy, a bő
folyadékfogyasztással a vese, és javul a szervezet sav-bázis egyensúlya is.
Élelmiszer-adalékanyagok
Az úgynevezett „E számok” az Európai Unióban engedélyezett egyes
élelmiszer-adalékanyagok kódjai. Ez az a kód, amelynek segítségével egy adott
adalékanyag az országok hivatalos nyelvétől függetlenül egyértelműen azonosít.
Egy adott összetevőt akkor sorolunk az adalékanyagok közé,
ha elsősorban technológiai okokból kerül felhasználásra. Az aromák, a vitaminok,
illetve más természetes vagy természetazonos anyagok azonban – amelyeket az
élelmiszer tápértékének, illatának vagy ízének megváltoztatása céljából
alkalmaznak – az összetevők közé tartoznak.
Az adalékanyagokat többek között abból a célból használják, hogy
megőrizzék vagy javítsák a termékek eltarthatóságát, állagát, tápértékét,
élvezeti értékét vagy emészthetőségét.
Az élelmiszerek különféle összetevői között az adalékanyagok
különleges szerepet játszanak: míg a többi összetevőt – ha a törvény másképp
nem rendelkezik – alapvetően korlátozás nélkül lehet alkalmazni, az
adalékanyagok esetében az úgynevezett „engedélyelv“ érvényesül: használatuk
alapvetően tilos; csak akkor alkalmazhatók, ha egy jogszabály ezt kimondottan
engedélyezi.
Az internet világában olyan mennyiségű adat és információ zúdul a
hétköznapi emberre, amiben eligazodni nagyon nehéz. Ezek ráadásul sokszor
egymásnak ellent mondanak, és épp úgy alkalmasak egy álláspont igazolására,
mint cáfolatára. Hol azt olvashatjuk a margarinról, hogy kíméli a szívünket,
hol azt, hogy halálos méreg. Hasonlóképpen megváltozott az elmúlt évtizedekben
a tojás, vagy a zsír megítélése is. A rákkeltő anyagoknak kikiáltott
élelmiszerek köre is folyamatosan módosul, nemrégiben például a
füstöltkolbásszal bővült, ami talán még sosem látott ellenállásba ütközött a
hazánk gasztronómiai értékei mellett elkötelezettek és a hagyományos hazai ízeket
kedvelők körében egyaránt.
A Purex Program-ban
alkalmazott összes termék a legújabb tudományos eredmények ismeretében és azok
alkalmazásával lett összeállítva. A készítmények egymásra épülésével és a
hatóanyagok gondos összeválogatásával biztosítjuk, hogy szervezete harmónikusan
működhessen a méreganyagok megszabadulásával.
http://www.biyovis.hu/HU-hun/Product/search/--purex-phase-i--csomag/0/1-10415
|