Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
XL-XXL
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek

 

 

Miért együnk rendszeresen fokhagymát?

Jellegzetes szaga ne tántorítson el senkit a fogyasztásától: a fokhagymát nem csak jó íze, de gyógyhatása miatt is érdemes beépíteni a mindennapi étkezésünkbe.

A fokhagyma jellegzetes illatát sokan szeretik, és legalább annyian ódzkodnak tőle, a legtöbben azonban egyetértünk abban, hogy az aromája elsősorban az ételeknek "áll jól", a fokhagymás lehelet viszont meglehetősen taszító. Hasznos lenne pedig a rendszeres fogyasztása, hiszen hatóanyagai igen jó hatással vannak az egészségünkre.

Ezt a fűszernövényt már közel ötezer éve ismerik és használják az emberek. Egyiptomi tekercsek és görög orvosi feljegyzések is megemlékeznek a fokhagyma gyógyító hatásáról, amelyet számos betegség kezelésére alkalmaztak.  Több mint huszonöt fajta hatóanyag - enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek - található meg benne. A fokhagymát is tekinthetjük gyógynövénynek, hiszen számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik.

A fokhagyma sok betegség megelőzésében lehet segítségünkre, elsősorban a szívbetegség kialakulásának esélyét csökkentheti, hiszen mérsékeli az artériák falára települő plakkok lerakódását, amivel hozzájárul a megfelelő véráramláshoz. A fokhagyma torok-, hólyag- és vesegyulladás esetén is hasznos lehet, illetve gombás fertőzéskor is bátran bevethető.

Bebizonyosodott, hogy hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához, így rendszeres fogyasztásával csökkenthető a cukorbetegség kialakulásának kockázata. De ez a gyógynövény remekül javítja az emésztést, sőt a triglicerid- és a koleszterinszintet is eredményesen csökkenti, valamint alacsonyabb vérnyomást eredményezhet. Mindezen hatásainak köszönhetően hozzájárul a szív és az érrendszer egészségének megőrzéséhez.

Jelentős bizonyítékok utalnak arra, hogy a fokhagyma szerepet játszhat a rák megelőzésében és progressziójának lassításában. Gazdag fitokémiai tartalma biztosítja a potenciális koleszterinszint-csökkentő és rákellenes hatásait. A benne található fitokemikáliák olyan növényi vegyületek, melyek védelmet jelentenek a sejtek számára az olyan károsodásokkal szemben, melyek végül rákos betegség kialakulásához is vezethetnek.

A fokhagyma tele van értékes antioxidáns vegyületekkel, és természetes antibiotikumként is funkcionálhat, így nagyon hasznos nátha és megfázás esetén. Egyes tanulmányok arra világítanak rá, hogy azok a személyek, akik rendszeresen fogyasztják ezt a gyógynövényt, kevesebbszer lesznek náthásak, és a megfázással sem kell olyan sokszor megküzdeniük. Ez a fokhagyma antimikrobiális és antibiotikus tulajdonságainak köszönhető.

A fokhagyma jelentős antibakteriális hatással rendelkezik, amelyek segítenek nekünk bizonyos fertőzések elleni küzdelemben. Még a bőr megtisztításában is aktívan részt vesz, hiszen az antibakteriális tulajdonságai segítenek csökkenteni a pattanások okozta duzzanatot és gyulladást, sőt a bőr gombás fertőzéseivel szemben is eredményesen veszi fel a harcot.

http://www.biyovis.hu/HU-hun/Product/search/--m-essence-kendermagolaj-fokhagyma-kivonattal/0/1-16473

 

Forrás: https://gyogyszernelkul.com/miert-egyunk-rendszeresen-fokhagymat/

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/ennyi_mindenre_jo_a_fokhagyma/20170419103301

 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.