Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
XL-XXL
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek

 

A mikrobiom csodálatos élete

Mit várhatunk a MIKROBIOM egyensúlyától?

Ahogy a higiénia - a fertőző betegségek leküzdése – megjelenésének és elterjedésének köszönhetően 45 évről 80 évre emelkedett az átlag életkort, úgy a MIKROBIOM egyensúlyának helyreállítása, a kvantum biológia tudományának alkalmazása akár 100-120 évre tolhatja ki az emberiség életkorát.

Gondoltunk egy bátrat! Mi, akik több évtizede, több mint 100 féle, 100 %-ban természetes, prémium minőségű növényi alapanyagokkal foglalkozunk, miért ne alkothatnánk egy széles spektrumú tápanyagokat tartalmazó étket. A sok féle lelőhely, ezek garantált jó minősége biztosítja a gyógy- és fűszernövényekben fellelhető ásványi anyagok, nyomelemek minőségét, mely a hőn áhított széles spektrumú Mikrobiom alapja.

Mik táplálják szervezetünkben a bélbaktérium népes családját?

Erre a kérdésre mindenki a jól be tanult szöveget kezdi el sorolni, ásványi anyagok, nyomelemek, mikroelemek stb. De, a monokultúrás mezőgazdaság elpusztítja a természetet és ugyan így sorvadunk el magunk is, a szegényes összetételű táplálék bevitel kapcsán. Az egy arcú gazdálkodás felborítja a természet egyensúlyát és a testünkben, szelektív evolúciós előnyt adnak bizonyos baktériumtörzseknek. Hogy mit is jelent ez? Az elfogyasztott táplálékaink határozzák meg, hogy szervezetünkben milyen baktériumok és mikroorganizmusok képesek szaporodni, fennmaradni. Egészségünk attól függ, hogy bélflóránk mennyire egészséges és sokszínű. Ahogy változik bélflóránk összetétele, úgy változnak étkezési szokásaink is. A bennünk élő domináns baktérium törzsek „rendelik” a táplálékot.

De mi az a MIKROBIOM?

Joshua Lederberg (genetikus, mikrobiológus) Nobel-díjas tudós felfedezett egy új emberi „szervet”. Hogy hol is található? Az emberi géntérképhez képest (23ezer) 150x több (3-5millió) gént tartalmaznak a bélcsatornában élő baktériumok. Ez, a végtelen lehetőséget biztosító élő tömeg bármilyen élő anyagot képes szintetizálni a szervezetben. Bármit létrehozhatnak belső alkimistáink, vér-, csont-, izom-, kötőszöveteket. (Corentin Louis Kervran: Biológiai transzmutáció – tojás kísérlet.) A MIKROBIOM ezen csodálatos képességének köszönhetően központi szervvé lépett elő, hiszen az élet és a halál ura. A MIKROBIOM egészsége, széleskörű diverzitása alapvetően kihat az egészségre és a betegségekre. A MIKROBIOM összetétele az egyén állapotára jellemző. A gazdaszervezet táplálkozása, életmódja, mentális állapota nagymértékben befolyásolja a minőségét. Az egészséges bélflóra szabályozza az ember energiaszintjét, növeli vagy csökkenti azt. A testünkben zajló folyamatok hatással vannak idegrendszeri állapotunkra, mentális közérzetünkre is.

Mivel tudjuk befolyásolni a MIKROBIOM összetételét?

A sokszínű biodiverzitást kell táplálékszinten biztosítanunk új szervünknek, a MIKROBIOM-nak. A baktériumok összetétele egyénenként más és más, olyan, mint az ujjlenyomat, nincs két egyforma. Ezt befolyásolja a genetika, az epigenetika, a mentális alkat, az életmód és a táplálkozás is. De akkor mi a helyzet a pre- és probiotikumokkal? Ezek mennyiben támogatják a MIKROBIOM-ot? A kérdés jogos és a válasz talán kicsit meglepő, de teljesen logikus. A pre- és probiotikum készítmények általában 9 féle baktériumtörzset tartalmaznak, szervezetünkben ezer féle, kisebb-nagyobb mértékben „elsorvasztott” baktérium faj él. Az eredmény a diszbiozis: amikor is, a fajok színes sokasága helyett a meglévő és pótolt baktériumtörzsek elfoglalják a megüresedő „evolúciós” teret. A túlnövekedő fajokat szerveztünk immunrendszere potenciális ellenségként érzékeli. Ennek eredménye állandó gyulladás a szervezetben. Az állandósult gyulladás áteresztőbbé teszi a bélfalat - ami ételintoleranciához, ételallergiához vezet. A bélnyálkahártya egyetlen egy sejtsor választja el a béltartalmat a bélfalban futó erektől. A zonulin nevű enzim hatására – (Alessio Fasano, Marylandi Egyetem kutatója 2000) – szétnyílnak a bélnyálkahártya sejtjei és így, az emészthetetlen tápanyagok, mérgek, baktériumok átjutnak a véráramba. A glutén – gliadin serkenti a zonulintermelést, így az elfogyasztott glutén mennyiségével arányosan, akár 6-8 óráig is nyitva lesznek a bélnyálkahártya kapuk (bélkapuk). A nyitott kapukon keresztül nemcsak tápanyagok jutnak be, hanem kórokozók és nagyobb méretű, káros hatású molekulák is, amiknek nem lenne szabad. A szivárgó bélszindróma számos negatív hatása ismert, mint például a pajzsmirigy alulműködés, a krónikus bőrgyulladások (excéma, atópiás dermatitisz), vagy a cukorbetegség is. A bélben lévő kb. ezer féle, különböző baktérium törzsek egyensúlya felborul a gyulladásos folyamat következtében. A normális, természetes mikroflóra megbomlása révén, olyan szervezetek, rákmikrobák, onko-mikroparaziták, szaporodnak el, melyeknek a savas környezet tovább kedvez - (A rák elsődleges okai – lásd: R. R. Rife, J. Übbling, A. Weber, R. Pekar, E. Enby).

A szivárgó bélszindróma kialakulásának egyetlen védőgátja a bélnyálkahártyát beborító szinergista baktériumflóra. Az egészséges, széles spektrumú Life Basic biztosítja a MIKROBIOM hosszú távú egészségét.

Ennyire egyszerű a megoldás?! Széles spektrumú, ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag, növényi tápanyagot kell a mindennapi étkezésünkbe beépíteni.

Bell Barbara

Természetgyógyász Fitoterapeuta

BELÉPÉS
Elfelejtette Jelszavát?
OK
Kosár
A kosár üres.
 
 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.