Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
XL-XXL
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek


 

Ne az emésztési problémákról szóljanak a nyári összejövetelek

A nyári időszak egyik legjobb programja a családdal, barátokkal való közös grillezés, sütés-főzés.

Egy-egy összejövetel alkalmával hajlamosak vagyunk többet enni, mint amennyit kellene, amely puffadást, kellemetlen teltségérzetet idézhet elő. A nehezen emészthető, zsíros, fűszeres vagy tejszínes ételek az emésztési zavarok (pl. puffadás, böfögés, hányinger, égő érzés a gyomorban) klasszikus kiváltói. Tovább rontják a panaszokat a szénsavas üdítőitalok, illetve az alkohol is.

Szerencsére a természetben ezekre a kellemetlen tünetekre is találunk megoldást.

Articsóka

A mediterrán területekről származó növényt már az ókori görögök és rómaiak is termesztették, fogyasztották, és gyógynövényként alkalmazták. Az articsóka a gazdagság és a jólét jelének számított, az ünnepségeken és lakomákon kulináris különlegességként szolgálták fel. A 15. században az angol és francia nemesség körében ínyencségnek számított, s emésztést könnyítő hatását már régen is ismerték. Az articsóka fő hatóanyaga a cinarin, ami jótékonyan hat az epeműködésre, elősegíti az epeváladék kiválasztását, ezáltal a nehéz, zsíros ételek könnyebben emészthetők lesznek. Serkenti a máj epetermelését, segíti az epehólyag és az epeutak összehúzódását, így az articsóka-kivonat javallott krónikus epehólyag-gyulladásra, és az epehólyag rendszertelen összehúzódásának kezelésére.

Édeskömény

Az édeskömény esetében maximálisan igaz a szokásos fordulat, hogy "már az ókorban, az egyiptomiak is ismerték". Nemcsak az egyiptomiak, hanem a görögök, kínaiak, indiaiak is, sőt, nemcsak ismerték, de gyógyhatású anyagai miatt termesztették is ezt a mediterrán térségben őshonos fűszer- és zöldségfélét. Észak-Amerikába is elvitték a bevándorlók, mára szerte a világon ismerik és használják.

Leginkább gyógynövényként, a termése (magja) miatt lett ismert, ez ugyanis az egyik legjobb természetes erjedés- és puffadásgátló, emésztést segítő szer. Hatóanyagot a benne található illóolaj tartalmaz: az édes ízű transzanetolt, a kesernyés, kámforos ízt adó alfa-fenchont és ánizsaldehidet.

Görcsoldó hatású, és nemcsak az emésztőrendszer simaizmaira hat, hanem például a méh izmaira is, így menstruációs fájdalmak enyhítésére is használják. Elősegíti a bélgázok távozását, hashajtó teakeverékekhez is adják, hogy enyhítse a hashajtó által okozott görcsöket. Hasfájós babák teájának is része lehet, mivel szélhajtó és a csecsemkori bélgörcsöket is jótékonyan enyhíti. A légúti hurutoknál is köptető és nyálkaoldó hatású.

Borsmenta

A borsmenta jellegzetes aromájú fűszernövény, mellyel gyakran találkozhatunk, hiszen sokszor ízesítik vele a rágógumikat, fogkrémeket, szájvizeket. Emellett nagyon hasznos gyógynövény is, melynek számos jótékony hatása van az egészségünkre.

A borsmenta nagyon hatékony az irritábilis bél szindróma tüneteinek csökkentésében, enyhíti a puffadást, a hasi görcsöket, javítja az emésztést is.

Egy 2007-ben publikált tanulmány szerint már négy hét elegendő, hogy az irritábilis bél szindrómától szenvedők jobban érezzék magukat, ehhez naponta néhány csésze borsmentatea vagy két borsmenta-kapszula kell csak. A borsmenta ráadásul nemcsak az IBS-sel összefüggő gyomor- és bélrendszeri tüneteket enyhíti, hanem azokat is, melyek ételintolerancia miatt alakulnak ki.

Kurkuma

Az indiai gyógyászatban elsősorban emésztésre ható és vértisztító, fiatalító szer, de mondhatni univerzális gyógyszer; adják láz, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen, zsíros ételek utáni teltségérzetre, gyomorégésre, felfúvódásra, bélgörcsökre, méregtelenítésre.

A nyugati orvoslás az 1990-es években kezdett célzottan foglalkozni a kurkumával. A kutatások középpontjában nem is a kurkuma, hanem a növény élénksárga színét adó hatóanyag, a kurkumin, a sárga demetoxi-kurkumin és bisdemetoxi-kurkumin polifenol vegyületek, valamint származékaik, a kurkuminoidok állnak. Immár több ezer tudományos vizsgálat és publikáció alapján az ősi tudás igazolódni látszik, mert az anyag a legtöbb sejt biokémiai reakcióinak láncolatában fontos helyeken beavatkozva csodálatos eredményeket hozott.

 

Purex 1 kapszula+ajándék Purex 1 tea.

 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.