Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek

 

Ugyan hányszor hallottunk már ellentmondásos tanácsokat, ötleteket azzal kapcsolatosan, hogy hogyan használjunk étrend-kiegészítőket, hogyan fogyókúrázzunk vagy éljünk egészségesebben? Például, hogy a margarin egyik nap jó a másik nap már nem. A tojás egyik nap jó a másik nap már nem. Úgy tűnik, az orvosi és táplálkozástudományi információk olyan gyorsan cserélődnek, mint a hírességek a magazinok címlapján.

 

Viszont egy dologban mindenki egyetért, és az a következő: együnk több zöldséget. És ha már itt tartunk, együnk több gyümölcsöt is. Ez az egyik legegyértelműbb dolog a táplálkozástudomány történetében. A gyümölcsökben és zöldségekben sok rost, antioxidáns és fitokemikália található.

 

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy milyen könnyű azt mondani, hogy együnk belőlük többet. Na de hogyan, vigyünk magunkkal munkába almát, banánt, körtét nyers répát, brokkolit stb? Tapasztalatból tudom, én is, hogy soha sem fognak előkerülni, vagy ott fonnyadnak meg az iroda asztalon vagy a táskánkban néhány napi cipelés után.

 

Mégis van egy nagyszerű módja annak, hogy bejuttassunk szervezetünkbe rengetek zöldséget és gyümölcsöt, ez pedig nem más, mint a facsarás, turmixolás!

 

Minden reggel teletömjük a turmixgépünket különféle zöldségekkel és gyümölcsökkel, amennyiben szükséges tetszés szerint felöntjük vízzel és már el is kezdhetjük a napunkat. A végeredményt átönthetjük egy kulacsba vagy flakonba, amiből egész nap tudunk iszogatni. Ezzel a módszerrel észre sem vesszük, de könnyedén akár meg is triplázhatjuk a napi nyers zöldség és gyümölcs bevitelünket.

 

Rendben, de mégis mit tegyünk bele a turmixba?
Bármelyik következő étel remek alkotóeleme lehet egy facsart lének, bátran lehet kísérletezgetni.:
- Kaliforniai paprika
- Petrezselyem
- Zeller
- Répa
- Brokkoli
- Spenót
- Ananász
- Görögdinnye
- Alma
- Paradicsom
- Eper
- Gyömbér
- Citrom ,lime
- Narancs,
- Körte
- Őszibarack
- Eper, szeder, málna
stb…

 

Néhány recept a kezdetekhez:
(mindegyik recept nagyjából 2-4 adagra vonatkozik és igény esetén öntsünk hozzá vizet is, amennyiben túl sűrűnek találjuk)

 

A nagy zöld óriás:
6 szál zeller, 1 körte, gyömbér (ízlés szerint)


Az édes spenótos:
2 csésze spenót, 1 alma, 2-3 répa, gyömbér (ízlés szerint)

 

A vörös ízbomba:
1 nagy cékla és a zöldje, fél nagy piros kaliforniai paprika, 1 alma, 2-3 répa, gyömbér (ízlés szerint)


Vegyes ízek:
fél nagy piros kaliforniai paprika, 1 fej brokkoli, 3 szál zeller, 1 alma, 1 körte, gyömbér (ízlés szerint)


Narancsos zöldturmix
3 narancs, 1 banán, 2 csésze friss vegyes salátalevél ízlés szerint (madár, jégsaláta, kínai kel, feje saláta stb.)


Narancsos gyömbéres
2 narancs, 1 cm gyömbér, 1 körte, fél fej fejes saláta


Kiwis uborkás turmix
Fél kígyóuborka (hámozatlanul), 3 kiwi, 1 körte, fél fej fejes saláta

 

 

BELÉPÉS
Elfelejtette Jelszavát?
OK
Kosár
A kosár üres.
 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.