Rakott cukkini. Már csak a nevétől is megéhezem. Rettentően
egyszerű és nagyon ízletes egytálétel. A mai verzió egyáltalán nem tartalmaz húst,
de ígérem a rengeteg sajt feletteti veled annak hiányát.
Csapjunk is bele, hogy mi kell hozzá?
- 2 db cukkini
- 2 ek. olivaolaj
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl paradicsomszósz (inkább használj sűrű szószt, mint a paradicsomlevet)
- 1 mk. kakukkfű
- 1 mk. oregánó
- 3-4 db mozarella
- reszelt parmezán
Először is megmossuk a cukkíniket, majd vékony karikákra
vágjuk, és egy sütő papírral kibélelt tepsibe tesszük. Ezután sózzuk, borsozzuk,
és olívaolajjal meglocsoljuk. A tepsit 180 fokos sütőben, 15-20 percig sütjük.
Eközben a hagymát olívaolajon megpirítjuk és hozzáadjuk a paradicsomszószt, majd a fűszereket. Végül egy hőálló tálba rétegenként beletesszük a
hozzávalókat a következő sorrendben: paradicsomszósz, sült cukkini, mozzarella,
ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók, majd a tetejét jól
megszórjuk parmezánnal. Legvégül visszatesszük a sütőbe, 180 fokra, amíg a
parmezán aranybarna nem lesz.
Tálalásnál friss bazsalikommal megszórhatjuk, és készen is
vagyunk!
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek.
|