Egyre többen tudjuk, hogy az
omega-3 zsírsavak fogyasztása kedvező hatással lehet az egészségünkre, többek
között védhet az öregedéstől, enyhítheti a gyulladásos állapotokat, erősítheti
az immunrendszert, és csökkentheti a szív-és érrendszeri megbetegedések
kockázatát és akkor még nem is említettünk mindent.
Nagyszerű EPA és DHA pótlásként
szolgálhatnak az olajos húsú halak. Sajnos a hazai étkezési kultúrában
elhanyagolt táplálékról van szó, a szakemberek szerint az lenne az ideális, ha
étkezésünk hetente 2-3-szor magában foglalna valamilyen halfélét az alábbiak
közül: Tonhal, pisztráng, szardella, lazac, szardínia, busa.
Ezért úgy döntöttünk, hogy a mai
receptünk egyik alappillére legyen egy, az imént felsorolt halfélék közül.
Nézzük, hogyan is kezdjünk neki. Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 1 ek. mustár - 6 ek. majonéz
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- 2 tonhalkonzerv (2x15 dkg-os, sós lében)
- 1 citrom reszelt héja
- só
- őrölt fekete bors
- 2 tojás
- teljes kiőrlésű liszt
- prézli
- 2 dl kókuszzsír
A krumplit megtisztítjuk, kockára
vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszírjük, majd
néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben
kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón átnyomjuk, hozzákeverjük
a mustárt, a majonézt, az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, a
reszelt citromhéjat és halat, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Jól
összedolgozzuk, pogácsákat formázunk, majd teljes kiőrlésű lisztbe, felvert
tojásba, prézlibe forgatjuk, és a felhevített kókuszzsírban ropogósra sütjük.
Köretnek pedig tálalhatunk párolt zöldség keveréket.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kíváncsi vagy hogyan tudnád még
több omega-3-al ellátni a családod és saját magad szervezetét?
Ebben az esetben figyelmedbe
ajánlanám az O-Mega-3 kapszulánkat, ami kiváló omega-3, EPA, DHA és E-vitamin
forrás lehet.
Kattints ide és tudj meg többet!
|