Spenótos-gombás burrito Egy könnyen elkészíthető recept, ami vacsorára és ebédre is nagyszerű fogás lehet. Ez a gombás-spenótos-babos burritó rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Nem kell ahhoz vegának lenni, hogy időnként elhagyd a húst a menüdből! Isteni finom ételeket készíthetsz úgy is, ha csak növényi alapanyagokat használsz! Hozzávalók (4 adaghoz):
• 1,5 bögre főtt fekete vagy vörösbab • 0,5 bögre lilahagyma felaprítva • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva • 2 bögre gomba felaprítva • 4 bögre bébispenót • 4 ek. paradicsompüré • 1 ek. élesztőpehely • 1 tk. kurkuma • 1 csipet só • Cayenne-bors • 4 teljes kiőrlésű tortillalap
Így készítsd el:
1. Egy tálban villával törd össze a babot, és egyelőre tedd félre.
2. Forrósíts fel 1 ek. vizet egy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a fokhagymát. 5 perc alatt puhítsd meg, miközben néha megkevered. Add hozzá a gombát, és párold még 3 percig. Most jöhet bele a spenót, addig főzd, míg össze nem esik. Add hozzá a paradicsompürét, majd a fekete borsot és a kurkumát. Keverd el őket. Most jöhet bele a sörélesztőpehely. 3 percig főzd még.
3. Oszd 4 felé a tölteléket az egyes tortillalapok közepére halmozva. Ha szereted, szórd meg egy kis chilivel, majd szorosan tekerd fel a burritókat.
Petri Nóra Táplálkozási és életmód tanácsadó
|