Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek

 

Sült padlizsán mentás joghurttal 


Egy rendkívül gyors, egyszerű és mutatós ételt hoztam ma nektek. Egy könnyű vacsorának tökéletes, de ebédre köretként is felszolgálhatod húsételek mellé.

 


Hozzávalók (4 adaghoz)
•    2 nagyobb padlizsán
•    4 dl natur joghurt
•    1 csomag friss menta
•    1 citrom
•    só, bors
•    olívaolaj

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Mosd meg a padlizsánokat, vágd ketté őket hosszában a zöld szárával együtt. Egy kis éles késsel vágj 3-4 párhuzamos mélyedést a húsába, de vigyázz, hogy a héja sértetlen maradjon.
Tedd a padlizsánt vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kevés olívaolajjal locsold meg őket. Szórd meg sóval és borssal is. Tedd a sütőbe 35-40 percre, amíg a padlizsán puhára nem sül. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
Amíg a padlizsán sül készítsd el a joghurtos öntetet. A megmosott mentaleveleket aprítsd fel, majd keverd a joghurtba, adj hozzá egy csipet sót és facsard bele a citromlevet, vigyázz hogy a magok ne menjenek bele.
Ha már kihűlt a padlizsán, öntsd nyakon a mentás-joghurttal, díszítésnek tehetsz rá egy pár szem gránátalmát.


Jó étvágyat!

Petri Nóra
Táplálkozási és életmód tanácsadó



BELÉPÉS
Elfelejtette Jelszavát?
OK
Kosár
A kosár üres.
 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.