Sült padlizsán mentás joghurttal Egy rendkívül gyors, egyszerű és mutatós ételt hoztam ma nektek. Egy könnyű vacsorának tökéletes, de ebédre köretként is felszolgálhatod húsételek mellé.
Hozzávalók (4 adaghoz) • 2 nagyobb padlizsán • 4 dl natur joghurt • 1 csomag friss menta • 1 citrom • só, bors • olívaolaj
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Mosd meg a padlizsánokat, vágd ketté őket hosszában a zöld szárával együtt. Egy kis éles késsel vágj 3-4 párhuzamos mélyedést a húsába, de vigyázz, hogy a héja sértetlen maradjon. Tedd a padlizsánt vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kevés olívaolajjal locsold meg őket. Szórd meg sóval és borssal is. Tedd a sütőbe 35-40 percre, amíg a padlizsán puhára nem sül. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Amíg a padlizsán sül készítsd el a joghurtos öntetet. A megmosott mentaleveleket aprítsd fel, majd keverd a joghurtba, adj hozzá egy csipet sót és facsard bele a citromlevet, vigyázz hogy a magok ne menjenek bele. Ha már kihűlt a padlizsán, öntsd nyakon a mentás-joghurttal, díszítésnek tehetsz rá egy pár szem gránátalmát.
Jó étvágyat!
Petri Nóra Táplálkozási és életmód tanácsadó
|