Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
XL-XXL
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek

  

 

A C-vitamin egészségünk talán legfontosabb forrása, rendszeres fogyasztással jelentősen csökkenthetjük a betegségek kialakulásának esélyét, egyúttal erősíthetjük immunrendszerünket, ellenállóbbá téve a fertőzésekkel szemben. Mindezek mellett számos olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amelyre talán soha nem is figyelnénk fel. Íme tehát egy kis C-vitamin „kisokos”, kis lépéssel a nagy eredményekért.


A C-vitamin, mint a legfontosabb antioxidáns
De mi is az az antioxidáns? Olyan vegyület, amely megakadályozza az oxidációs stressz kialakulását azzal, hogy semlegesíti a szabad gyököket, mielőtt még kárt okozhatnának a szervezet alkotóelemeiben. Testünk sok antioxidánst képes hasznosítani, mint például a C-, E-vitamint, az A-vitamin elő-vitaminját, a béta-karotint, és sok olyat, amelyet saját maga képtelen előállítani. Ezeket táplálék vagy táplálék kiegészítő formájában vehetjük magunkhoz.
Mivel a C-vitamin antioxidáns hatása ennyire erős, és a többi antioxidáns is függ tőle, főantioxidánsnak is tartjuk.


A C-vitamin az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, ám nem képes saját maga számára a bevitt táplálékokból szintetizálni, ezért kiegészítőként kell bevinnünk. Ha az emberi szervezet nem jut a megfelelő mennyiségű C-vitaminjához, nem lesz képes az optimális egészségi állapot megőrzésére. Ez a vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer és az idegsejtek működésében, az energia utánpótlásban, a bőr és a csontok állagának megőrzésében. Mivel erős antioxidáns, olyan anyag, amely védi a sejteket a szabad gyököktől, ha ugyanis a sejtfal megsérül, akkor tovább pusztul a sejt, sérül a sejtmag, és a sejt nem tud megfelelő információt közölni környezetével. Ha pedig az információk torzulnak, akkor degeneráció következhet be. A degenerált sejtek pedig beláthatatlan rombolást végezhetnek.
Mára bebizonyosodott, hogy a nagy mennyiségben szedett C-vitamin bevitel, különösképpen, ha az megfelelő minőségű táplálék kiegészítőként történik, és nem szintetikusként, megelőzheti a cukorbetegség, a daganatos megbetegedés, a hipertónia, a nátha, a hályog, az allergia kialakulását.


Beszéljenek a számok:
Már napi 500 mg C-vitamin szedésével 30 %-kal csökkenthető a szívbetegségek okozta elhalálozás.
Napi 400 mg-os, egy éven át tartó fogyasztásával 13 %-kal lehetett csökkenteni az oxidatív stressz mértékét. A C-vitamin ezen kívül más antioxidánsokat, például az E-vitamint is védi a szabad gyökökkel szemben, így azok, aktívak maradhatnak. Ha az E-vitamint C-vitaminnal együtt adagolják, akkor az oxidációs stressz csökkenése 25 %-os, ugyanakkor az E-vitamin önállóan nem ért el számottevő eredményt.
Megfázás, illetve influenza esetén, ha csak 1000 mg C-vitamint szedünk, 30 %-kal is lerövidíthetjük a gyógyulási időt, és enyhíthetjük a tüneteket.
A C-vitamin napi 1 g és 8 g közötti adagolással kitűnő segítség sportolóknak, allergiában szenvedőknek. Jelentős szerepe van sebek gyógyulásánál, felgyorsítja azt, fogínybetegségek esetében is segít.
C-vitamin emelt szintű fogyasztása 50 %-kal csökkentette az epehólyag megbetegedésének kockázatát, és 62 %-kal csökkent annak az esélye, hogy epehólyagjukat el kelljen távolítani.

Miben segít még a C-vitamin?
Számos tanulmány igazolja, hogy a C-vitamin jelentősen csökkentheti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát. A haladóbb, nyitottabb orvosok már C-vitaminnal is kezelnek betegeket. Közvetlenül ugyan nem avatkozik bele a gyógyulás folyamatába, pusztán az épen maradt, egészséges sejteket védi meg a terápiák roncsoló hatásától.
A C-vitamin képes csökkenteni a koleszterinszintet, jelentős a szerepe a magas vérnyomás leküzdésében, és egyéb szívbetegségek kialakulását is meggátolhatja.
Fokozza a termékenységet mind a férfiak, mind a nők esetében.
Véd a hályog kialakulása ellen.
Segít bőrünk fiatalságának megőrzésében, hiszen elősegíti a kollagén termelődést.
Mivel szinte alig van olyan ember, akit ne érne kisebb-nagyobb mértékben stressz, ezért érdemes C-vitamint szedni, mert segít az adrenalin termelődésében, ami egyfajta stressz hormon, amit a mellékvese termel. Stressz hatására hirtelen megugrik a C-vitamin kiürülése a szervezetből, ezáltal sokkal fogékonyabbak lehetünk a fertőződésre.

Mikor és hogyan fogyasszunk a C-vitamint?
Sokakban felmerül a kérdés, hogy étkezés előtt, közben vagy után célszerűbb a vitaminokat bevenni. A C-vitamin esetében például optimális közben, mert a többi étellel együtt jut a gyomorba, így nem okoz irritációt. Érdemes egyszerre bevenni A-, és E-vitaminnal együtt, mert így még erőteljesebben képesek hatni, és a C-vitamin képes megóvni a zsírban oldódó vitaminokat. Kitűnő kombináció szelénnel együtt fogyasztani.
Elsődlegesen a minél nyersebb formában fogyasszunk zöldséget, gyümölcsöt, mint például a brokkoli, petrezselyem, paprika, káposzta, feketeáfonya, karfiol, cékla, spenót, eper, málna, citrom, mandarin, burgonya, csipkebogyó, homoktövis.
Persze magasabb szintű C-vitamint igen nehéz pusztán zöldségekből bevinnünk. Kiegészítésként viszont minden esetben természetes eredetű C-vitamint fogyasszunk!

Tablettás, kapszulás vagy folyékony C-vitamin készítményeket válasszunk?
Vizsgálatokkal igazolták, hogy általában a kapszulás és tablettás készítmények (melyek nem természetes forrásból származó C-vitamint tartalmaznak) mindösszesen 2-5% közötti hatóanyag felszívódási képességekkel rendelkeznek, a fennmaradt mennyiség vizelettel távozik vagy a vese kéregre feltapad, és nem hasznosul. A Biyovis LC vitamin termék természetes forrásokból származó folyékony C-vitamin készítmény, 98%-ban felszívódik . A felszívódási ideje a nyálkahártyán keresztül 2 perc, ami alatt már a vérkeringésbe kerülnek a hatóanyagok.

Kiváló társunk lehet egészségünk megőrzésében az LCVitamin cseppek!
Az LCVitamin cseppek C-vitaminnal karöltve feketeáfonya-kivonattal és csipkebogyó-kivonattal veszik fel a harcot a betegségekkel szemben.
Biyovis LCVitamin egyéb előnye, hogy 1 cseppje 33 mg C-vitamint tartalmaz. Használati útmutató alapján 15 cseppet kell bevennie egy felnőttnek, ami 495 mg-ot jelent, melynek 98%-a hasznosul és szívódik fel pontosan 485 mg.  Ez hatalmas előnyt mutat a mesterségesen elállított hatóanyaggal kapcsolatosan. A tények és a tapasztalatok is igazolják, hogy a Biyovis LCVitamin messze vezető pozícióban van ár-érték arányban is, ugyan úgy, mint a Biyovis többi termékei is!



Bővebb információt itt olvashatsz.

BELÉPÉS
Elfelejtette Jelszavát?
OK
Kosár
A kosár üres.
 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.