Termék kereső
Ok
Probléma kereső
Ok
Termékcsoportok
AKCIÓ
Termékcsomagok
XL-XXL
Vitastiq-vitamin nyomon követő
M Essence Bio gomba
Purex Phase program
Immunrendszer
Stressz
Tisztítókúra
Szív és érrendszer
Húgyúti panaszok
Mozgásszervi panaszok
Vérszegénység
Változókor
Teák és különleges ivólevek
Arc- és testápolás, kozmetikumok
Szájápolás
Gyógykozmetikumok
Levegőtisztítás
Magnetoterápia
Elektroszmog és egyéb sugárzások
Réztextíliák
Családtervezés
Tisztítószerek
Emésztőrendszer
Információs anyagok
Oktatási anyagok
Szuperélelmiszerek

 

Ellenségünk és barátunk: a cukor

A cukor az édes ízért felelős vegyületek, egyszerű szénhidrátok általános elnevezése. A cukrok közé szűkebb értelemben monoszacharidok (glükóz, fruktóz, galaktóz) és a diszacharidok (szukróz, maltóz és laktóz) tartoznak. A szukróz nem más, mint az asztali cukor, a laktóz a tejcukor, a maltóz a malátacukor.


A cukrok nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az energiaellátásában. A glükózt a véráram útján minden működő sejtünk megkapja. Ki gondolná, hogy az agyunk igényli a legtöbb glükózt, mintegy átlagosan 140g-ot naponta? Hozzáadott cukorból (pl. kávé, tea cukrozása, cukrozott üdítő, stb.) a teljes napi kalóriabevitelnek kevesebb, mint 10%-át szabad biztosítani. Természetes formában, egyszerű és összetett szénhidrátból az a kedvező, ha az elfogyasztott napi energiabevitel 55-60%-át teszi ki.


A legfontosabb szénhidrátanyagcsere zavar a cukorbetegség, vagy más néven diabetes mellitus, melynek két típusa, az I-es típusú, öröklött és a II-es típusú (szerzett) diabétesz mellitusz. A szénhidrátok más tápanyagok anyagcseréjét is befolyásolják. A fehérjében hiányos táplálkozásnál védik az izomfehérjéket és késleltetik a negatív nitrogénegyensúly kialakulását. Szénhidrátok hiányában a zsírsavak lebontása nem tökéletes. Nagymértékű cukorfogyasztás következtében nő az érelmeszesedés kockázata. A magasabb cukorbevitel nagyobb vérzsír (triglicerid, teljes koleszterin, LDL-koleszterin) szintekkel jár együtt és a vérnyomást is megemeli.


Miért veszélyes a túlzott cukrozott üdítőital fogyasztás?
Napi egyetlen cukrozott üdítőital bevitele 18%-kal növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Azonban nem csupán a 2-es típusú diabétesz, hanem az elhízás, diszlipidémia (kóros vérzsír szintek), köszvény (a magas szukróz bevitel húgysav fokozó hatása révén) és a szív-érrendszeri betegségek kialakulását is előmozdítják.

 

 


Még azok a nyersanyagok is hordoznak természetes vagy hozzáadott formában, amelyekre nem is gondolnánk, mint például a mustár, gyümölcsjoghurt, ketchup, stb. Ezért is nagyon fontos, hogy kerüljük az egyoldalú, ill. túlzott mértékű cukorbevitelt, mivel ennek számos egészségkárosító hatása ismert, melyek között az elhízás, cukorbetegség is szerepel.


A természetben sok olyan gyógynövény található, amelyek szabályozzák az anyagcsere folyamatokat, segítenek a cukorbetegeknek.


  • Görögszénamag: fő hatása, hogy késlelteti a cukor felszívódását, így csökkenti a vércukorszintet és az inzulinnal szembeni rezisztenciát.
  • Kapor: támogathatja a máj normál működését.
  • Nyírfalevél: a vér normál koleszterinszintjének fenntartását segíti.
  • Fekete eperfa levél: flavonoidokat, szterolt, szerves-és aminosavakat tartalmaz, teáját régóta alkalmazzák a népgyógyászatban.

Ezen hatásos gyógynövények megtalálhatók a BiyoBetes olajban!
Bővebb információt erre a linkre kattintva talál.


 
Forrás:
interherb.hu
egeszsegkalauz.hu




BELÉPÉS
Elfelejtette Jelszavát?
OK
Kosár
A kosár üres.
 



Herba Gold Nonimed Purex

© 2009 Minden jog fenntartva | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató
Az oldal megtekintéséhez legalább Internet Explorer 7 ajánlott, 1024x768 felbontásban.