Nyomtatás...
Bezárás


 

Nagytakarítás szervezetünk „vegyi üzemében”

 

Szervezetünk működése során rengeteg méreganyaggal találkozik. Különösen igaz ez az elmúlt évtizedekre, hiszen a mesterséges kemikáliák a levegőben, a vízben és az élelmiszerekben egyre nagyobb mennyiségben fordulnak elő. A szervezet több szervrendszer segítségével próbál ezektől a toxinoktól megszabadulni. A máj az anyagcsere egyik központi szerve, mely a bevitt anyagok kémiai átalakulásáért, lebomlásáért felel. A nem vízoldékony anyagok a májban zajló biokémiai átalakulások során olyan módon változnak (például funkciós csoportok révén), hogy ezek vízoldékonnyá válnak, és további kiürülésre lesznek képesek.

 

A májsejtek igen jó regenerációs képességgel rendelkeznek, de érdemes odafigyelni májunk védelmére, hiszen egyes gyógyszerek, vegyszerek, szénhidrátokban, zsírokban gazdag étkezés, alkoholfogyasztás hatására károsodhat.

 

Májunk, ha egészséges, képes megtisztítani szervezetünket a mérgektől. Akkor van baj, ha túlzott terhelésnek van kitéve, ilyenkor nem képes szűrő, tisztító, semlegesítő feladatát ellátni. A károsodott máj csökkent epekiválasztásának hatására romlik a vékonybél emésztőképessége. Ezáltal méreg- és salakanyagok kerülnek nagy mennyiségben a nyirokrendszerbe, amely a nyirokkeringés elzáródásához vezethet. A folyamatos nyirokelzáródások következtében krónikus panaszok jelentkezhetnek. A nyirokpangás oka pedig a terhelt májban képződő epekövek által elzáródott máj.

 

Fontos tehát májunk rendszeres tehermentesítése, ezzel biztosítjuk a harmonikus működését és nem utolsó sorban a saját egészséges, energiával teli életünket.

 

A HepatoProtect kapszulában található összetevők támogathatják a máj, epehólyag és nyirokrendszer működését:

 

Kolin: a kolin ún. lipotóp anyag, azaz emulgeálja a zsírokat és a koleszterint, így azok nem rakódnak le a májban, az epehólyagban, illetve az érfalakon.

 

Glutation: erős méregtelenítő hatása van, és megvédi szervezetünket a nehézfémek, a rengeteg gyógyszer, a sugárzás, a cigarettafüst, az alkohol és a szennyeződések káros hatásaitól.

 

Máriatövis mag-kivonat: a növény három májvédő vegyületet tartalmaz, ezek együttesen fejtik ki hatásukat. Az érett magvak 4-6%-a szilimarin, mely bizonyítottan védi a májsejteket a káros anyagoktól. A máriatövis legjelentősebb hatása tehát az, hogy az emberi szervezet méregtelenítő központját, a májat erősíti. A máriatövis regenerálja a májsejteket is, hatására az elöregedett, elhalt májsejtek helyett egészséges, új sejtek jönnek létre.

 

Articsóka-levél kivonat: az 1950-es években a tudósok felfedezték, hogy az articsóka hatóanyaga a cinarin, ami a kávésavval rokon vegyület. Kimutatták, hogy a cinarin szabályozza az „epeutakat”- ezek azok a hálózati csatornák, melyeken keresztül az epe - miután a máj kiválasztotta - belefolyik az epehólyagba. Mivel az articsóka pozitív hatással van az epefolyadék mozgására, ezért megvédi a májat a méreganyagoktól, stressztől, károsodástól és az öregedéstől. Az articsóka nagyon jól kezeli a zsírmájat, az epepangást, és tökéletesíti a zsíremésztést. Megszünteti a puffadást, és a kiálló felhast.

 

Édeskömény termés-kivonat: az édeskömény javítja az emésztést, enyhíti a hasfájást, meggátolja az erjedési folyamatokból eredő túlzott gázképződést, mérsékli a kólika és az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteit.

 

Borsmenta levél-kivonat: a mai orvostudomány főleg az emésztőrendszer megnyugtatására, emésztési zavarok, irritábilis bél szindróma és egyéb panaszok megszüntetésére alkalmazza. A borsmentában lévő mentol úgy fokozza az emésztést, hogy serkenti a természetes emésztőnedvek és az epe termelődését.

 

Gyömbér gyökér-kivonat: remek görcsoldó, gombaölő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antibakteriális hatása van. Csípős vegyületei nemcsak a nyálelválasztást, de a gyomor- és epeváladék kiválasztását is fokozzák, így jelentősen serkentik az anyagcsere-folyamatokat. Ez a csípősség fokozza a bélműködést is, a salakanyagok kevésbé tudnak lerakódni, ezáltal hamarabb megszabadul a szervezet a felesleges dolgoktól.

 

Papain: a papain egy fehérjebontó (proteáz) enzim. Hatékonysága meghaladja a gyomorban található pepszin és a hasnyálmirigy által termelt pankreatin hatékonyságát.  Szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható benne. Képes arra, hogy a különféle fehérjékből a legtöbb aminosavat szabadítsa fel a belekben. Krónikus bélhurut, hasnyálmirigy-gyulladás esetén is használható. Megtisztítja a bélfalat a felhalmozódott nyáktól.

 

Bromelain: a bromelaint a gyógyászatban 1957 óta alkalmazzák. Fehérje bontó tulajdonsága révén segít a táplálék fehérjéinek lebontásában. Emésztési zavarokban (epekő betegség, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, epehólyag gyulladás, krónikus májbetegségek) a növényi proteázok kombinációja (bromelain-ananász, papain-papaya) hatalmas segítséget jelenthet.

 

http://www.biyovis.hu/HU-hun/Product/search/--hepatoprotect-kapszula-60db---2db-os-akcio/0/1-16870

http://www.biyovis.hu/HU-hun/Product/search/--hepatoprotect-kapszula-60db---bevezeto-akcio/0/1-16869