Nyomtatás...
Bezárás

 

Spenótos-gombás burrito

 
Egy könnyen elkészíthető recept, ami vacsorára és ebédre is nagyszerű fogás lehet. Ez a gombás-spenótos-babos burritó rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz.
Nem kell ahhoz vegának lenni, hogy időnként elhagyd a húst a menüdből! Isteni finom ételeket készíthetsz úgy is, ha csak növényi alapanyagokat használsz!


Hozzávalók (4 adaghoz):

•    1,5 bögre főtt fekete vagy vörösbab
•    0,5 bögre lilahagyma felaprítva
•    2 gerezd fokhagyma apróra vágva
•    2 bögre gomba felaprítva
•    4 bögre bébispenót
•    4 ek. paradicsompüré
•    1 ek. élesztőpehely
•    1 tk. kurkuma
•    1 csipet só
•    Cayenne-bors
•    4 teljes kiőrlésű tortillalap


Így készítsd el:

1.    Egy tálban villával törd össze a babot, és egyelőre tedd félre.

2.    Forrósíts fel 1 ek. vizet egy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a fokhagymát. 5 perc alatt puhítsd meg, miközben néha megkevered. Add hozzá a gombát, és párold még 3 percig. Most jöhet bele a spenót, addig főzd, míg össze nem esik. Add hozzá a paradicsompürét, majd a fekete borsot és a kurkumát. Keverd el őket. Most jöhet bele a sörélesztőpehely. 3 percig főzd még.

3.    Oszd 4 felé a tölteléket az egyes tortillalapok közepére halmozva. Ha szereted, szórd meg egy kis chilivel, majd szorosan tekerd fel a burritókat.

 

Petri Nóra
Táplálkozási és életmód tanácsadó