Nyomtatás...
Bezárás

 

Sült padlizsán mentás joghurttal 


Egy rendkívül gyors, egyszerű és mutatós ételt hoztam ma nektek. Egy könnyű vacsorának tökéletes, de ebédre köretként is felszolgálhatod húsételek mellé.

 


Hozzávalók (4 adaghoz)
•    2 nagyobb padlizsán
•    4 dl natur joghurt
•    1 csomag friss menta
•    1 citrom
•    só, bors
•    olívaolaj

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Mosd meg a padlizsánokat, vágd ketté őket hosszában a zöld szárával együtt. Egy kis éles késsel vágj 3-4 párhuzamos mélyedést a húsába, de vigyázz, hogy a héja sértetlen maradjon.
Tedd a padlizsánt vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kevés olívaolajjal locsold meg őket. Szórd meg sóval és borssal is. Tedd a sütőbe 35-40 percre, amíg a padlizsán puhára nem sül. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
Amíg a padlizsán sül készítsd el a joghurtos öntetet. A megmosott mentaleveleket aprítsd fel, majd keverd a joghurtba, adj hozzá egy csipet sót és facsard bele a citromlevet, vigyázz hogy a magok ne menjenek bele.
Ha már kihűlt a padlizsán, öntsd nyakon a mentás-joghurttal, díszítésnek tehetsz rá egy pár szem gránátalmát.


Jó étvágyat!

Petri Nóra
Táplálkozási és életmód tanácsadó