Friss fűszeres csirkemáj pástétom
Hozzávalók:
-50 deka csirkemáj
-kockázott bacon szalonna
-2 kisebb fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-puha vaj
-2 kanál hidegen sajtolt olíva olaj
-himalájai só és frissen őrölt bors
-friss bazsalikom és kakukkfű
Egy serpenyőbe kb. 5 deka vajat felforrósítunk, majd
hozzáadjuk az apróra szeletelt vöröshagymát, fokhagymát, bacon szalonnát és
végül a csirkemájat.
A csirkemájat maximum 10 percig sütjük. A lesült májat bedobjuk
a turmixba, jó alaposan megsózzuk, borsozzuk. Jöhet hozzá a friss
fűszerkeverék, 10 deka puha vaj és az olíva olaj. Az egészet jó alaposan
összeturmixoljuk.
Ha megvagyunk vele, üvegtálba öntjük és a hűtőbe tesszük 1-2
órára.
Jó szórakozást és étvágyat hozzá!
|